pühapäev, 12. mai 2019

Öö


Eelmise nädala lõpus läksid ööd järsku väga külmaks. Üks öö oli ainult 7 kraadi. Tuletan meelde, et mis temperatuur on õues, on ka toas. See tähendas vaid üht, tuli teinegi tekk peale võtta. Kahe tekiga on supermõnus. Päeval on ikka 27kraadi tuuri. Nüdal aega oleme olnud taas ööloomad. Aeg on kusjuures päris kiirelt läinud ja nädal möödud märkamatult. Hetkel ei ole veel korralikku unerežiimi sisse maganud. Magame umbes 6 tundi, üks päev ma ei suutnud üldse magada ja tuli ainult 4 ja pool tundi und. Aga nagu ajalugu näitab siis esimene nädal ongi sisseelamiseks, järgmine nädal peaks keha juba aru saama, et nüüd tuleb päeval magada. Esimesel kahel ööl tikkus mul uni peale, seegi on ilmselt mööduv nähtus, sest juba on oluliselt parem.
Raikko tegeles kolmapäeva ja neljapäeva öösel autoga. Nimelt ostis ta kõrgema vedrustuse, et põhja poole seiklema minnes me ikka igalt poolt läbi saaksime. See peaks auto 5cm kõrgemaks tõstma, kuigi hetkel kuna need sisse sõitmata siis ligi 10cm! 
Uus ja vana vedru
Kui tundraud ei suuda autot piisavalt tõsta, siis on abiks tõstuk

Plaanime uued rehvid ka veel enne teele minekut soetada, kuna praeguste muster hakkab otsa saama. Põhja pool peaks küll olema kuiv periood kui me lähme, aga siiki võib ette tulla ojade või madalate jõgede ületamist. Peame valmis olema, eks ikka vingemate seikluste nimel.
Reede öö jäi meil lühikeseks, sest plastikvitsad, millega masin villakuubikud kinni paneb, aina purunesid. Seda sellepärast, et õiged vitsad said otsa ja need vajavad kauem kinnisulatamist kui teised. Aga selleks, et masin ümber seadistada on vaja tehnikut. Ja pealegi ei taha nad nende vanade vitsade jaoks seda seadistada, sest need on odavamad ja siis nad ei saaks nii palju kasumit. Seega esmaspäeval tuuakse ilmselt teisest tehasest õigeid juurde. Lõpetasime pool 1 öösel ja lähme uuesti alles esmaspäeva õhtul.
Puhastamata vill
Puhas vill, purunenud vitsade tulemus

Viimasel ajal on jube palju vabu päevi ja kaotama just neid kõige magusamaid, kus palk kõige kõrgem. Seekord hoidsime end ikka öörežiimis, et ei peaks nullist alustama. Seega me ei teinud suurt midagi. 

Viimasel ajal on ikka jube palju vabu päevi olnud, mis on jama, sest koguaeg tuleb otsast peale töörutiiniga alustada ja töö nihkub selle võrra kauemaks. Juba on suur ootusärevus sees, et edasi liikuda ja Austraaliat avastada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar