esmaspäev, 11. detsember 2017

Laiskloom 123

Appi, appi, pole juba üle nädala sõnagi kirjutanud. Häbi, häbi! Meil on lihtsalt viimasel ajal väga pikad päevad olnud, et ei ole jaksanud. Ärkame kell 5 hommikul ja lõpetame 5 või 6  õhtul. Tuleme töölt, sööme ja magama. Oleme nädala jooksul teinud niiiiii palju erinevaid asju, ma mõtlen töötades. Mina sain ka lõpuks arbuusi korjamist proovida, päris vahva oli, aga mõned arbuusid on ikka pirakad küll. Kui arbuusid olid korjatud, siis mina olin peamiselt see, kes traktoril seistes püüdis arbuuse, sest viskamiseks peaksin vist veidi tugevam olema. Lisaks oleme käinud ka banaanipõllul müttamas. Seal pidime veevoolikud välja võtma, sest banaanipuud enam ei anna nii palju banaani kui peaks ja need põllud lähevad hävitamisele. Aga saime ka uuele banaanipõllule vedada voolikuid ja paigadaldada vihmuteid. Laupäeval korjasime põllu pealt suure, suure metsa seest butternut kõrvitsaid(pildi lisan alla). Pühapäeval päästsime röövikute käest teist sorti kõrvitsaid. Röövikud võivad ühe päevaga terve põllu hävitada, on alles õgardid. Saime põllult veidi üle 10 tonni kõrvitasid, maha jäi ilmselt kaks kolmandikku, mis olid röövikute poolt liiga söödud. Kahju, aga mõnikord juhtub nii.
Hetkel on meiesuguseid ränduritest töötajaid neli, sest teise maja prantslased lõpetasid oma farmipäevad ja läksid Aasiasse puhkama, et kolme kuu pärast teise aasta viisaga tagasi tulla. Seega hetkel oleme ainult mina, Raikko ja meiega samas majas elav saksa paar.
Teate mis!  Ma sain täna lõpuks traktoriga sõita! Varem kui meid oli 10 inimest, siis kõik kutid said traktoriga sõita ja tüdrukud ainult und näha sellest. Aga täna oli ajalooline päev, tüdrukud pandi traktorirooli. Korjasime nendega sibulaid. Kunagi esimeses postituses panin sibulakorjamismasina pildi ka, vaadake järgi, kui ei ole ettekujtust. See masin on ühe suure traktori taga, mille kõrval meie peame väiksema traktoriga sõitma, mille järel on treiler, mille peal on suured kastid, kuhu sisse sibulad sihitakse. Pikk lause, ma tean, aga saate aru küll eks. Kokku on kolm pisikest traktorit, seega mina ja teine tüdruk sõitsime vahetustega. Mõlemil oli elus esimene kord traktorit juhtida. Pärast meie katsumusi, ütles üks farmeritest, et meil on vist loomulik anne, sest saime suurepäraselt hakkama. Jehhuu! Olen traktorijuhiks sündinud! Võibolla oli see soojenduseks, sest ma tahaks väga sõita suure viljakombainiga. Unistan suurelt. Olgu, tagasi selle pisikese traktori juurde. Nimelt pole sellega põllul sõitmine üldse lihtne, sest sa pead suure traktoriga sama tempot hoidma. Samal ajal vaatama ette, et teisele traktorile sisse ei sõidaks; piiluma taha, kas sibulad ikka lähevad kastidesse ja lõpuks veel suures traktoris istuva farmeri käemärke jälgima, kas söita kiiremini, aegalasemalt või kas hoida vasakule või paremale. Homme ilmselt taas jätkame seda rööprähklemist. Saab olema põnev päev.
Vaba päev oli meil viimati eelmine esmaspäev, kui sadas terve päev vihma. Siin, Carnarvonis, on vihm detsembris väga harudlane, sajab keskmiselt vaid 1mm, kõige rohkem sajab juunis, keskmiselt 49mm. Eestis sajab vihma keskmiselt 700mm aastas, siin 225mm.
Kui varem tahtsime tööst võtta viimast ja polnud probleem töötada 7 päeva järjest, siis nüüd küll ootame vaba päeva. Viimasel ajal teeme väga füüsilist tööd ja pikki päevi. Üks vaba päev tuleks kasuks küll. Kui farmer ei ütle meile, et laupäev või pühapäev vaba on, siis ilmselt küsime seekord ise ühe päeva vabaks. Saab ehk ka üle pika aja ookeanisse hüpata. Ahjaa, ookeaniga meenus veel, et üks päev kui kalal käisime (mina päevitasin rannal), nägi Raikko sillal kalastades kolme haid ranna lähedal. Õnneks on need täiesti ohutud vaalhaid (vist on eesti keeles selline nimetus), kes on taimetoitlased ja inimest ampsata ei taha.

Seega naudime ilma, rügame tööd, õpime pea iga päev midagi uut ja saadame tervitused kodumaale.
Butternut kõrvits

Tüdrukute kollane põka aastast..seitsmekümnendad

Kaks tolmust töömesilast
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar