pühapäev, 9. detsember 2018

Aeg lendab, juba 2 kuud on möödunud


Esmaspäevane plaan oli taas ühe farmiga ühele poole saada, selle otsustas aga ära rikkuda vihm. Lisaks vihmale tuli ka rahet. Meie päev lõppes juba kella kolme aeg. Õhtul käis farmer põlde üle vaatamas vaatamas, kohati rahe kahjustas vilja, kuid mitte nii palju, et kindlustuse poole pöörduda. Rohkem kahju oli teinud tuul, aga tuule vastu kahjuks kindlustust pole. Teisipäeval alustasime tund aega hiljem, et viljal oleks aeg kuivada. Niiskus oli korras ja saime alustada. Enne pimedat lõpetasime jälle ühe farmi ja liikusime õnneks mitte kaugele järgmisesse farmi. See oli väga kivine farm ja seal ei olnud meie produktiivsus väga suur. Saime sellegi reedel valmis ja liikusime viimasesse odraga kaetud farmi, kus on ainult 400 hektarit, millest üks põld lausa 260 hektarit. Homme, esmaspäeval, peaksime selle farmi ja ühtlasi odraga lõpetama. See tähendab, et teisipäeval ootab ees korralik headerite puhastus, et nisu peale tagasi minna. Selleks ajaks on tehtud peaaegu 3000 hektarit ja jäänud veel 1700. Loodame enne jõule lõpetada, kui läheb ajaga kitsaks siis lihtsalt alustame varem mõni päev. Jõulude ajal lõikust ei toimu, sest siis on lõikuskeeld peal.
Odralõikus on üks korralik peavalu olnud, kuna see ei saanud piisavalt vihma, siis on ta pool kuni kolm korda madalam kui nisu. Seega lõikame oluliselt madalamalt, kivide ja ebatasasuste suhtes tuleb olla väga tähelepanelik. 
Pärast viljalõikust ja Sydney reisi me veel päris kindlad ei ole, mis teeme. Mõtteis mõlgub veiniistandus ja veinitegu, selleks peame tõstukiload ära tegema ja CV teksti tegema väga veenvaks, sest sinna on raske saada, kui eelnevat kogemust pole. Hooaeg peaks hakkama jaanuari lõpus, veebruari alguses. Teine mõte on puuvillafarm, see hooaeg hakkab aga veidi hiljem. Ilmselt katsetame veini, kui sinna ei saa, avastame pisut Austraaliat ja proovime puuvillafarmi. Kolmas variant on ka, aga seda tahaks pigem talveks jätta. Aga eks kõigest lähemalt siis kui aeg käes.
Kuna tänane päev oli meil täitsa vaba peale 78-tunnist töönädalat, siis sõitsime vahelduseks Perthi ja shoppasime odavat toidukraami ning käisime steiki söömas.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar