pühapäev, 24. märts 2019

Idarindel muutusteta

Pea kuu aega oleme juba töötanud, öövahetuse viimane nädal algas. Igapäevane füüsiline tegevus väsitab, uni on muutunud nii sügavaks, et isegi kell 6 ärgata tundub võimatu. Samas lähme nüüd ka hommikul hiljem magama,  koju jõudes enam und ei ole nagu varem. Umbes 9-10 paiku jääme magama. Nii et kell 6 saabki tegelikult 8 tundi und täis. Tööle tulles annab tunda kuidas iga lihas ja keharakk on veel eelmisest vahetusest väsinud. Mõne tunni möödudes on õnneks sümptomid möödas ja olen enam vähem värske. Ma isegi ei tea, kas ma ootan päevast vahetust. Mulle meeldib, et öösel ei ole nii palav. Praegu päeval veel temperatuur  30-36 kraadi.  Öösel on 20-25. 

Eelmine laupäev ja ka see laupäev istusime eestlaste rõdul ja rääkisime juttu. Ma ei tea, kas ma maininud olen, aga nad elavad meie kõrvalmajas. Üürivad kolmekesi maja. Üks neist paar ja lisaks üks kutt, kellega tutvusid Austraalias. Ta ootab viisa vastust, et saada kätte oma talendi viisa, nimelt on ta tegelenud väiksest peale maadlusega ja on kõiksugu meister. Seda viisat on võimalik saada kui oled rahvusvaheliselt tunnustatud sportlane, kunstnik või veel miskit. Ühesõnaga saad sa sellega alalise viisa, sest riigile oleks kasulik kui sa Austraaliasse jääd. Päris äge, kahju et me talenditud. 
Ma vist olen unustanud seda mainida, et me saime mitu nädalat tagasi majutuse ka ühe kaevanduses töötava austraallase juures. Üürime tuba seal. Näeme teda harva, sest tal on 5 öövahetust, 5 päevast ja viieks päevaks sõidab kuskile ära. Seega üsnagi privaatne ja mõnus. 
Austraallastega koos töötada on jube imelik. Austraalias on mentaliteet, et kui tööpäev saab läbi siis asjad kukuvad käest. Sekunditki kauem ei tehta õptööd, pigem oodatakse 5 min varem stardivalmis. Kontoriinimesed lähevad ilusa ilma puhul sageli varem koju, et siis surfata või lihtsalt ilma nautida. Selle sekundi pealt lõpetamisega on mul raske harjuda, eriti kui mul parasjagu midagi pooleli on, siis tulebki teine vahetus ja sõna otseses mõttes võtab harja käest, sest su tööpäev läbi. Samas arusaadav ka, sest meile makstakse seitsmest seitsmeni. 6.50 on tavaliselt uus vahetus juba stardivalmis, seega kui olen oma asjatoimetustega selleks ajaks valmis saanud, siis lähen puhkeruumi kella 7 saabumist ootama, et saaks end välja registreerida. Raikko viib ka viimased villatükid ära ja tuleb. Siin on selline sisse-välja registreerimisaparaat nagu filmides. Igal ühel enda nimega sedel, mis tööle saabudes ja töölt lahkudes tuleb läbi lüüa. Masin trükib sellele kellaaja ja kuupäeva ning kokku see nädal töötatud tundide arvu. Nädalas töötame 72tundi.
Laupäeva öösel tegime süüa ka jälle mõneks päevaks. Pasri päeva pärast peab end kokku võtma ja jälle vaaritama midagi. Seekord tuli kartulipuder, kaks päeva vorstikestega ja kui veel putru pärast järgi on siis tuleb lammas kõrvale. Njämma! 
Raikko tegi oksendava villapalli
Vahel saab villas supelda
Pallid siin, pallid seal
Kilpkonn käis vett otsimas enne vihma
Vill ootamas lõngatehasesse sõitu
Pakkimisalal tuleb kotisuu kinni õmmelda, silt numbriga külge panna ja uus kott valmis seada
Moonbuggy, millega pallid tuuakse

Kopeerides alloleva lingi peaks avanema video, kus näha kuidas moonbuggy tööd teeb:
https://photos.app.goo.gl/fLp3gkWgdD1BE99U6

Kas igatseme Eestit? 

Eesti juures igatsen vaid üksikuid asju, hetki ja inimesi. Kõige enam ilmselt sõprade seltskonda ja õde. Samuti tahaks näha Ege ja Hansu pisikest põnni, kes kasvab suure mühinaga. Siinsed sõbrad jäid Perthi ja nüüd on jälle uued inimesed. Mõlemad tunneme puudust spaast, kinos käimisest ja väljas söömisest. Siin on paar pubi, aga aega seal käia ei ole väga. Lisaks pole nii ammu korralikke jõule veetnud ja lund näinud, et isegi viimase igatsus on peal. Ja tean, lund peab lükkama, aga mõnda aega poleks selle vastu ka midagi. Söögiasjadest väga millegi isu polegi, oleme siinsete toiduainete seast endale lemmikud leidnud. Näiteks saia/leiva asemel maisigaletid, hea kodujuustu ja hapukoore oleme leidnud. Samuti marineeritud kurgid. Isegi päris pasteeti oleme osadest poodidest leidnud! Nälga me ei jää.
Ma ilmselt väga sageli ei tee hetkel postitusi, sest töö koguaeg sama ja mis siin ikka kirjutada. Arvatavasti kirjutan uuesti siis kui uuel kuul päevases vahetuses oleme. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar