laupäev, 17. august 2019

Jutt pildis!

Noniiiiii! Me lõpuks kohas, kus internetiühendus! Tuleb postitus rohkete piltidega, mille olen välja valinud, et meie kaks nädalat teieni tuua. Mõned kohanimed toon ka välja, aga üldiselt see vist pole väga oluline. Enda jaoks kõik kohanimed kirjas, kui kellelgi kunagi huvi peaks olema. Nautige! 
Eungella Rahvuspargis elutsevad nokkloomad - munevad, hambutud ja mürgised imetajad. Inimestele küll mürk ei toimi, aga pisikeste loomade peal töötab.
Finch Hatton Gorge - palju rohelust...
... ja koskesid
...ja "väiksed puulehed"
Lõputud suhkruroo põllud Queenslandi põhjapool. Suhkruroog kasvab 2 kuni 4 meetri kõrguseks, selleks vajab ta aastas 1.1 kuni 1.5meetit vihma. Iga aasta läheb umbes 35 milljonit tonni suhkrurooga töötlusse. Millest toodetakse 4.5 milljonit tonni suhkurt, millest 85% läheb ekspordiks, mille müügist saab Queensland üle 2 milardi dollari. Ühelt suhkruroo põllult saab mitu korda korjata saaki. Aga iga aastaga saagikus väheneb, kuni lõpuks küntakse põld üles ja pannakse uus roog maha. 
Siinsetes metsades, eriti vihmametsades kohtab palju puid, mis kasvavad teiste puude ümber. Lõpuks võib juhtuda nii, et alumine puu sureb ja uus puu kasvab suureks ja võimsaks. 
.. Nii on juhtunud näiteks siin. See on juba kolmas puu, mis on eelmise najal kasvanud. Nö peremeespuud mädanevad lõpuks ära. 
Üleüldse on vihmametsad põnevad kohad oma liigirikkusega nii floras kui faunas. 
Siin pesitseb ka maailma ohtlikum lind - kaasuar. Nad võivad kasvada kuni 2m kõrguseks, nende keskmise varba küüs kasvab kuni 13cm pikkuseks  millega on kuni kahe meetri kõrgusele hüpates väga lihtne enda vaenlast rünnata. Nende peamiseks toiduks on tegelikult marjad, lisaks väikesed närilised, sisalikud ja teod. Kuni selle aastani oli teadmata, miks on neil peas nö kiiver. Teadlased arvavad, et see töötab kui radiaator, mis neid kuumal suvepäeval jahutab. 

Lihtsalt üks suur ja sõbralik pull. 
Üks päev võtsime ette paaditripi ühele saarele. Saime pisut sonergeldada, süüa ja jalutada maailma valgeima liivaga  rannal, mille liiv koosneb 98% silikaadist (klaasi valmistamise tooraine)
Ilm ei olnud kõige ilusam, aga meie küll olime 😄
Täpselt nii helesinine oli vesi

Kui käisime Magnetic Island'il, rentisime sellise katuseta punni. Me harjunud kõrge maasturiga, selles tundsime end kui kardis. 
Taaskord mõned matkad, et nautida kauneid vaateid
Koskesid oleme külastanud lugematul hulgal... 


...üks kaunim kui teine. Pildid ei anna edasi väga hästi nende suurust.

Mõni on kuivem vähese vihma tõttu.

See meenutab mulle Bali! 

Minu sünnipäeva hommiku ujumine mägijões, mille temperatuur oli alla 15kraadi kindlasti. Aga väljas oli 30 kraadi! 



Öises valguses Mena Creek Falls

Bambusmets Paronella Park'is
Paronella lossi üks varemetest
Paronella oli Hispaania immigrant, kelle unistus oli ehitada loss. Ta töötas 11 aastat selle nimel, et unistus täita. 1935. avas ta rahvale vabaaja veetmispargi, kus toimusid kinoõhtud, mängiti tennist, kohvitati ja ujuti lähedal olevas jões. Pargi hävitas aga üleujutus, kuid 6 kuud hiljem avati park uuesti. Paronella suri 1948. Lõpuks jäi park mitmeteks aastateks müüki.Tsüklon pani pargi taas proovile 1986. 1993. sai park austraalastest omanikud ja nad hakkasid osa parki taastama. Tänaseks on sellest järgi sammaldunud varamed, aga Paronella unistus elab edasi.
Kauri( jah see on puu nimi) puude allee Paronella Park'is
Tully - üks Austraalia kõige märjem linn, kus 1950.aastal sadas maha 7.9meetrit vihma. Seda sümboliseerib see kummik, mille kõrgus on 7.9meetrit
Ma vaadet nautimas kõrgel kivi otsas

Kuumaõhupallid lendamas üle kämpaplatsi kell 6:30 hommikul. 

Raikko maailma vanima vihmametsa puu küljes lõuatõmbeid tegemas.
Etty Bay rand - siin kohtuvad maailma vanim vihmamets ja maailma suurim korallrahu. Tollel hetkel oli mõõn, aga tõusuajal tõuseb ookeanivesi vihmametsani. 

Kord külastas meie kämpaplatsi üle meetrine ohutu sisalik (temast oli juttu eelmises postituses) 
Kuumaveeallikaveega looduslik bassein, kus veetemperatuur 33kraadi.

Hüljatud puurkaev, kust purskab välja 68 kraadine vesi.


Ma ei jõua kõike lugusid ja pilte siia ära postitada, me näeme teel nii palju ilusat ja põnevat. Austraalial on meeletult erinevat ja eksootilist  loodust pakkuda! Ühel päeval oled kõrbes, teisel vihmamtesas ja isegi lund ja suusamägesid on siin. Selle kogemiseks tuleb seda ise vaatama tulla või kuulata meie lugusid kui oleme tagasi Eestis.
Ps! 
Kell on 6 õhtul, õhutemperatuur 28kraadi ja veetemperatuur paras mõnusaks supluseks. Naudime elu! 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar