kolmapäev, 14. august 2019

Seiklused jätkuvad

Püsivat internetiühendust on teel olles ikka päris keeruline leida. Ööbime ka üldiselt vaid ühe öö ja sageli puudub internet. Aga ma püüan nüüd miskit meie seiklusest teieni tuua.
Kaks nädalat on möödunud nagu 2 päeva. Aeg liigub helikiirusel kui veedad mõnusalt aega. Me oleme meeletult palju ilusaid kohti näinud. Kõige kaunimad on olnud põhja Queenslandi vihmametsad ja kosed. Reisi algul me eriti päikest ei näinud, ilmad olid sombused ja jahedad. Alates minu sünnipäevast on aga iga päev päike paistnud. Ja kuna endiselt ei ole head internetti siis ühtegi pilti ma lisada ei saa. Küll aga kinnitan, et meiega on kõik hästi. Jõudsime täna Põhja-Austraaliasse, kus elab vaid ligi 250 000 inimest ja kellest umbes pool osariigi pealinnas Darwinis. Siin osariigis on meil plaan külastada paari rahvusparki, tuiata pealinnas ja loodetavasti kohata mõnda pirakat krokodilli. Austraaliale omase kaasuari nägime Queenslandis ära. Ausalt öeldes oli kerge hirm küll, aga ta ei olnud tegelikult üldse kuri. Selle dinasauruse sugemetega linnuga ei tahaks kuidagi kakelda. Tegelikult nad niisama polegi agressiivsed nagu ka kõik muud Austraalia loomad. Nad peavad end tundma kuidagi ohustatult, et rünnata. 
Üks päev hiilis meie kämpimisplatsile üle meetri pikkune väga julge sisalik,  kes ilmselgelt tuli praemuna ja vorsti lõhna peale. Ta ei läinudki enne ära kui olime oma asjad kokku pakkinud. Mul süda peksles sees kui pesin nõusid, Raikko puukaikaga igaks juhuks kõrval seismas. Pärast uurisime, et see sisalik pole mürgine ja inimesi ta ründama ei kipu, pigem on sõbralik. Ei no jah, hea teada järgmiseks korraks...kui ilmselt kohtame juba hoopis teistsugust liiki, loodetavasti mitte mürgist. Queensland jäi meelde oma põhjapoolse troopilise kliimaga, mille hulgas kaunid kosed ja rohelised vihmametsad (ka maailma vanim vihmamets Daintree). Hetkel see vist minu lemmikosariik. 
Kliima on läinud kuivemaks ja soojemaks. Päeval on u 30kraadi ja öösel 15 kuni 18 kraadi. U 18 kraadi on kõige mõnusam magamiseks, pole ei külm ega liiga soe. Autos elamine pole veel ära tüüdanud, veel naudime. Soe dušš iga paari päeva tagant on väga kosutav. Sageli ööbime kohas kus pole midagi, aga iga paari päeva tagant võtame koha kus saaks korralikult pesta. Vot nii, selleks korraks kõik. Ma loodan, et saan järgmine kord mõned pildid ka lisada.
Kui tahate googeldada, kus täna öösel paikneme siis Daly Waters, NT peaks koha kätte näitama.
Kallid! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar