reede, 26. jaanuar 2018

Austraalia päev


Juba nädal on möödunud eelmisest kirjutisest, aeg liigub kiirelt, mis praegu on hea, sest ootan pikisilmi puhkust. Kaks nädalat on veel farmis jäänud. Hetkel korrastame teisel pool jõge olevat maatükki, mis on renditud ja kuna leping saab läbi, on maatükk vaja algsel kujul tagasi anda. Veevoolikud ja plastikkile on vaja veel kuuel põllul üles võtta. 
Kuni pühapäevani oleme kolmekesi – meie ja üks hiinlane. Teised on kõik ära läinud ja viimanegi läheb esmaspäeval. Pärast seda toimetame Raikkoga kahekesi. Ühelt põllult plastiku ja voolikute üles võtmiseks kulub meil poolteist kuni kaks päeva, ehk siis kui kõik sujub kenasti, peaksime enne minekut seal tööd lõpetama. Samas, ühe põlluga juba oli probleem, veetoru on maa all katki läinud ja põllule ei jõua vesi. Enne plastiku üles võtmist on vaja põldu niisutada, et see kergemini üles tuleks. Seega selle põlluga võib väga kaua minna. Igaks juhuks selgituseks, et taimed isutatakse plastiku alla, sest see hoiab mulla kaua niiske. Kuna päike on siin väga, väga kuum, siis peaks koguaeg taimi kastma, aga plastikkile all seisab niiskuks kaua.
26.jaanuaril tähistatakse Austraalia päeva – 1788.aastal purjetasid inglased Sydney sadama asukohta, rajades esimese eurooplaste koloonia sellel mandril. See päev enamikele tööinimistele vaba päev, tähistatakse seda kas pere ja sõprade ringis või võttes osa vabaõhu üritustest, päev lõppeb alati ilutulestikuga. Kuna uue aasta puhul ilutulestikku siin ei lastud, siis otsustasime Raikkoga nüüd kindlasti minna seda kaema. Tulevärk oli märkimisväärselt uhke säärase väikse linna kohta. Tuul oli küll suur ja mõni rakett ei jõudnud nii kõrgele kui oleks pidanud, aga kõik kulges hästi. Tuleohutuse mõttes lasti seda poolsaare peal, rahvamassist eemal.
Täna, laupäev, on meil vaba, homme lähme taas põllutööle.

Käib töö ja vile koos

Transportisime põllu ääres olevad voolikuhunnikud kõik ühte hunnikusse

 See asi on ühendatud traktori külge ja sinna peale kerime voolikud ja kile


Austraalia päev




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar