neljapäev, 18. oktoober 2018

Kuumus

Pakkusin Raikkole välja, et seekord võiks tema teha blogi sissekande. Tegi seepeale mulle nägusid ja ütles, et ta pole sõnaosav. Nojah, ega mul siis muud üle jää kui ikka ise midagi kokku kribada. 
Oleme juba kaks nädalat tegelenud kombainide hooldusega ja erinevate osade vahetamisega. Farmer tahtis see nädal lõpetada, aga kuna vahepeal on mõned asjad lisandunud, siis lükkub lõpp pisut edasi. Homme sõidab farmer Perthi, sest ta 18-aastane tütar lõpetab keskkooli ja nad jäävad nädalavahetuseks Perthi. Me töötame homme omapäi. Peter jättis meile mõned tööülesanded tärimiseks, peale mida sõidame ilmselt ise ka koos Külliga Perthi. Ööbida saame Külli farmeri Perthis asuvas majas. 
Vahepeal on päris mitmel päeval vihma sadanud. Farmer ütles, et see vihm oleks võinud tulla septembris, sest siis oleks oluliselt rohkem vilja. Praegune vihm aitab lihtsalt pisikesel viljateral pisut suuremaks kasvada. Kahel eelneval päeval käis ta kõikidel oma põldudel, et kindlustuse jaoks välja arvutada umbkaudne kogus vilja, mis tal põldude peal kokku on. Ta arvas, et saagikoristusel tuleb keskmine aasta. Kui nad oleks saanud septembris vihma, oleks väga super aasta tulnud. Kuna aga vilja hind on hetkel ligi 100 dollarit kõrgem kui eelmine aasta, siis raha poolest tuleb ilmselt küllaltki hea aasta. Ida-Austraalias on väga suur põud, mis on tõstnud nii vilja kui ka villa hinda. Kindlustusest veel lisaks, et üsnagi kõik on farmis kindlustatud. Nii masinad, kui põllul olev vili, sest suvel on väga suur tuleoht. Kui temperatuur on 40 kraadi ligi, siis igast väiksemastki sädemest võib tekkida tulekahju. Lisaks oleme meie Raikkoga ka kindlustatud. Muretsemiseks pole põhjust. Meie farmer pigem ennetab igasugu õnnetusi kõikvõimalike ohtutusnõuete täitmisega ja tõdes, et küllaltki harva läheb midagi põlema. Kui läheb, siis on alati saadud kiirelt jaole ja leek kustutatud. Töö kombainiga tundub igaljuhul oluliselt vastutusrikkam kui töö külvajaga. 
Kui muidu on temperatuurid olnud meil 22 kuni 26 vahel, siis eile oli hommikust saati väga palav ja kõige kuumemal hetkel 34 kraadi. Täna aga oli kohutavalt külm. Päikest nägime vaid korraks hommikul, ülejäänud päev oli pilves ja sajuhoogudega, temperatuur 20 ja alla selle. Õhtul 18.30 lõpetades vaid 13 kraadi. Prrr, konditisoneer puhub toas sooja.


Üks värskendust vajav mänguauto

Ämblik, kes on võimeline hüppama. Pole mürgine

Sabastu ja hambutu sisalik, kes hoiab maod eemale

Nisupõld

Armastan oma töö-ja elukaaslast nii väga palju! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar