laupäev, 24. november 2018

Tööle ja magama


Väga töine nädal on selja taga. Oleme ühe farmiga peaaegu ühele poole saanud. Tehtud on 1425 hektarit, teha 270 hektarit ja siis liigume järgmisesse farmi. Selle nädala keskel oli taas üks kuum ja tuuline päev. Hommikul saime tund aega töötada kui pandi harvestimiskeeld peale. Kella kolme aeg pidavat nad üle vaatama. Kell 3 öeldi, et pool 5 võetakse maha. Me panime sellel ajal minu headerile tagaratast alla, mis hommikul ära võtsime, sest kuskil oli auk sees. Farmer käis päeval ja soetas uue rehvi. Sai uus rehv all pandud ja hakkasin põllule tagasi sõitma kui järsku tuul tõusis ja kõik oli tolmu täis nii et ma ei näinud sõitagi. Sellele järgnes farmeri teade raadiosaatjas, et keeld pandi uuest peale. Nojah, ots ümber ja tagasi töökoja ette, et header ära parkida. Minul oli ülejäänud õhtu vaba, Raikko läks aitas farmerit, et Raikko headeri õhukonditsioneer korda saada.
Kui välja arvata see lühike tööpäev, on meie päevad üldiselt 13-15 tunnised. Väsitav on pisut, sest headeri juhtimine nõuab rohkem keskendumist kui traktori. 13 tundi oma tähelepanu ühel asjal hoida, nõuab energiat. Õnneks ei pea mõtlema õhtusöögi valmistamisele, see tehakse Peteri naise või tütre poolt ja tuuakse kohale. Alati ülimaitsev ja olenevalt kas saab süüa sõidu ajal näpu vahelt, näiteks soe võileib, või kui peab kasutama söögiriistu, näiteks liha ja köögiviljade puhul, teeme väikse söögipausi.
Külli käis ka korra see nädal külas, kui harvestimiskeeld oli. Jagas pisut uudiseid. Nemad said odra üles ja läksid rapsi peale.
Täna, pühapäev on meil kergem päev. Hommikul puhusime headerid puhtaks ja käisime tavotipritsiga üle, et homme hommikul saaks kohe sõitmisega alustada.

Minu header
Raikko sõidu pealt vilja maha laadimas
24 kodukana muna. Farmeri isal on 20 kana ja ütles, et nemad ei jaksa üksi kõiki ära süüa 
Lisaks saime oma farmi lammmast ka. Nämma! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar